Morgins ‘Coeur du Village’

Morgins

Contact us
  • German
  • English
  • French

This intergenerational, people-friendly gathering place is designed to bring relaxation, conviviality, and community back to the heart of Morgins.

Covering some 1,000 square metres, this temporary installation is a testimony to the municipality’s determination to breathe new life into Morgins’ village centre. It is the first step in the Morgins Demain urban planning project, a development strategy intended to change the face of the resort over the coming decades.

In summer, the square is haven of rest and relaxation for the whole family – with parasols and deck chairs, limpid blue pools in a stylised clearing, and childrens’ games. It is also a welcoming rest stop for hikers and bikers, with a free E-Bike charging station and a bar offering refreshments.

In winter, it becomes a magical forest of frosty fir trees, fairy lights and icy igloos. Fiery braziers keep your fingers and toes toasty warm while you sip steaming mugs of chocolate or mulled wine.

Morgins’ ephemeral, temporary village square is about collectively imagining and building a legacy for future generations, starting with a more pleasant and harmonious living environment for residents and guests alike.

Opening hours

Ephemeral arrangements of the square with refreshments and entertainment during the summer and winter seasons.

Prestations

Equipments
  • Bar
  • Public WC
  • Charging station for 2 electric wheels
Services
  • Rental of beach equipment
  • Rental of deckchairs

Prices

Free access.

Location

Place du VillageCH - 1875MorginsSuisse
Get directions
Cookie consent declaration
By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies to improve your user experience and to compile visit statistics.
Refuse