The Lisats Farm is run by the 3rd generation of the Ecoeur family. They sell their products through their website or directly at the farm.
We are Magaly and Laurent Ecoeur and we proudly grow and produce local specialities directly on our farm in Val d’Illiez. These products are the result of an artisanal know-how maintained over the generations.
On our farm, we look after about 70 cattle daily in summer and winter. We also produce fodder which we use to feed our animals. Thus, the farm to table circuit is completely local and natural.
The farm pasture in numbers:
– 70 head of cattle
– 120,000kg of milk processed
– Between 2,000 and 2,500 pieces produced
List of local products produced and sold:
– Raclette du Valais AOP Dents du Midi 1 cheese
– Raw milk Tomme cheeses: plain, wild garlic, cumin, pepper, and nettle
– Sérac (ricotta-like cheese)
– Meats and sausages
– Milk and eggs
– Jams
– Yogurts
– Walnuts
Direct sales at the farm or in the stores below:
– La Cavagne
– Manor Monthey
– Monthey Market (Wednesday morning)
Prizes and distinctions obtained:
– Gold star in 2021, 2022, 2023 and 2024 awarded by the Raclette du Valais AOP interprofessional organization
Don’t hesitate to come and see us at the farm above Val-d’Illiez or in one of our mountain pastures above Morgins and Champoussin!
Accessibility
Prestations
- Free car park
- Car park
- Shop
- Sale on collective point of sale
- Collection from the farm
Cheeses
Fromage à Raclette du Valais AOP – DDM 1
Ce fromage a été produit au cœur du mois de juin et affiné jusqu’à mi-septembre. Il s’agit d’un instantané de son évolution : le fromage est vivant. Ses saveurs continuent de se transformer selon son âge, le lieu et la température de stockage. Plus il vieillit, plus son goût devient corsé et affirmé.
Une raclette appelle un verre de Fendant qui s’adapte à tout type d’expression de la raclette. Cependant certain apprécieront un verre de Gamay ou de Pinot noir. Eventuellement de l’Humagne rouge sur des fromages plus corsé, de la Syrah pour les plus épicés, ou encore de la Marsanne blanche pour les plus crémeux avec une belle maturité, de la Rèze pour les fromages légers, de l’Humagne blanche pour les fleuris et de la Petite Arvine en compagnie de Chèvre et de Brebis.